Narių apklausos rezultatai

Norėdami geriau organizuoti dirbtuves, vykdėme narių apklausą. Jose sudalyvavo viso labo 19 žmonių, tad gal dar anksti daryti išvadas, bet dalinamės rezultatais. Jeigu esi buvęs ar esamas narys(-ė), ir dar dar nepildei anketos (arba jau pildei, bet nori kažką pakoreguoti/papildyti), gali tai padaryti ČIA

O kol kas dalinuosi rezultatais ir pastebėjimais.

KODĖL ŽMONĖS PRISIJUNGIA?

Galima daryti išvadą, kad daugumai žmonių yra aktualu daryti savo darbus, ir nieko nedomina galimybės gauti užsakymų. Tai jau ir matosi kurį laiką – kai gauname užklausas dėl gamybos, dažniausiai niekas nenori jų apsiimti. Taigi, manau galbūt reikėtų šiuos komercinius pasiūlymus kažkaip iškelti į atskirą grupę, kur būtų prijungti tik tie, kam įdomu.

KAS PROBLEMATIŠKIAUSIA ŠVIEŽIAI PRISIJUNGUS?

Daugeliui žmonių prisijungus prie Padirbtuvių neaišku, kas už ką atsakingas, ir neaiški bendra tvarka. Paaiškinimas toks, kad tu pats esi atsakingas už viską 🙂 Gal ir komplikuota, tačiau prižiūrėtojo/valytojo/tvarkdario išlaikymas kainuotų antra tiek, kiek kainuoja patalpų nuoma. Vadinasi, ir pusmečio mokestis turėtų būti dvigubas, arba turėtume turėti dvigubai daugiau narių/rėmėjų. Taigi, kol kas renkamės variantą, kad visi esame atsakingi už viską.  Na o taisykles, jei dar neskaitei, galima paskaityti ČIA. Malka sako, kad būtų gerai nufilmuoti intro filmuką apie taisykles. Kas nori pabūti aktorium, operatorium, scenografu? 🙂

KAIP, BE NARYSTĖS MOKESČIO, NARIAI PAPILDOMAI REMIA PADIRBTUVES?

Kadangi Padirbtuvių adminai, ir tie, kas daug prisideda pačiose Padirbtuvėse tvarkant, kartais jaučiasi užsiknisę, pabandėme išsiaiškinti, kas motyvuotų mūsų narius daugiau prisidėti finansiškai ir/arba fiziškai 🙂

FINANSINĖ PARAMA

Apie pusė atsakiusiųjų paremtų papildomai, jeigu dirbtuvėms iškiltų grėsmė neišsilaikyti. Tai malonu. Dar maždaug tiek pat narių – jau dabar prisideda papildomai remdami finansiškai į stiklainiuką, mokėdami mokestį nuo gauto pelno, arba 2%.

Norime priminti, kad Padirbtuvių narystės mokestis padengia tik būtinas patalpos išlaikymo išlaidas (nuoma, komunalai), bet lėšos įrankiams susikaupia tik iš papildomos paramos. Štai todėl mūsų narystės mokestis toks draugiškas (pusmečiui 80€). Tačiau, jeigu galite, prisidėkite bet kuriuo iš visų būdų.

FIZINĖ PARAMA

O kaip dėl laiko, skirto Padirbtuvėms? Žinia, kad viskas vyksta savanorystės pagrindu. Kaip labiau “įdarbinti” narius, turėsime dar pamąstyti.. Vieni nori priiminėti sprendimus patys, kiti – nori, kad jiems būtų nurodyta, ką padaryti.. Sudėtinga. Ypatingai juntame, kad niekas nenori prisiimti organizacinių dalykų ir atsakomybių.. Gal turite pasiūlymų, kaip šią problemą spręsti? O gal pats(-i) imtumėtės kažkurią sritį kuruoti savanoriškai? Na pavyzdžiui, vienas narys atsakingas už tai, kad visada išneštos šiukšlės – kitas, kad sutepti įrankiai, ir pan. Kaip manote?

KOKIAIS DARBAIS NARIAI GALĖTŲ PRISIDĖTI?

Didesnė dalis žmonių norėtų prisidėti prie talkų ir patalpų tvarkymo. Na štai, kaip tik artėja talka, reikės įrengti naują patalpą 🙂 Kas nori paorganizuot?

Taip pat buvo pasiūlymas, kad galbūt reikėtų padaryti sąrašą darbų, kuriuos reikėtų atlikti dirbtuvėse. Ta proga atnaujinau Trello. Galite imtis kažką iš ten ir daryti. Bet taip pat prisijunkite ir pildydami užduočių sąrašą!

KOKIŲ RENGINIŲ LABIAUSIAI NORĖTUME?

Didelė dalis žmonių norėtų gamybos mokymų. Būtent tai ir bandome organizuoti jau dabar. Tad būkite aktyvūs ir dalyvaukite!

Tik ~30% žmonių aktualūs bendruomeniniai renginiai. Tačiau įdomu, kad kitame klausime ~70% žmonių atsakė, jog yra svarbu stiprinti Padirbtuvių bendruomenę. Galbūt tai reikėtų daryti ne vakarienėmis ir filmų peržiūromis, o mokymais ir bendrais projektais..

GEIDŽIAMIAUSI ĮRANKIAI

Dėl įrankių pirmauja CNC, ir labai svarbu sutaisyti lazerį.

Tai tiek rezultatų. Jeigu turite minčių, komentarų, pasiūlymų – rašykite apačioje!

Taip pat manau kad gyvas pokalbis visada geriau. Gal susitinkame gyvai pakalbėti apie tai, kaip čia ką pagerinti?

Ir dar kartą, nepildžiusiems, anketos nuoroda