Kabantys sodai ir augalų dėžutės

CaptureGaminau pirmą savo gyvenime dėžutę, pirmąkart pjoviau medį su išilginėmis staklėmis, frezavau ir bandžiau atitaikyti durelių vyrius… o dabar turėčiau jus mokyti, kaip pasigaminti dėžutę? Na OK, tiesiog dalinuosi patirtimi 🙂

Pakabinta dėžutė turi atlaikyti nemažus svorius (net iki 40 kg), tad sieninę dalį ir dugną turi “prilaikyti” kitos 3 sienelės (išskyrus dureles, jos konstrukcijos tvirtumui nepagelbsti). Viršutinė siena “kiaura” – visas vidurys išpjautas. Naudojau 9-12 mm fanerą (su laminatu ar be jo). Sujungimui kur tik įmanoma, kas 6-8 cm gręžiau srieginius varžtus. O kad jų nebūtų matyti (ir dėl grožio), klijavau popierių. Ir viską nudažiau (dažai kartu su klijais apskritai padaro waterproof).

7

Facebook’e yra puslapis “Kabantys sodai”, o dabar ieškom sienos Vilniuje, ant kurios paslapčia pakabintume spalvingą dėžutę su gėlėmis. O šalia užrašas: “Palaistyk mane”. O dar geriau, jei tokių sienų būtų daugybė  🙂

Kas dar iš techninės srities?
Du strypus varžtais sujungti mokate kiekvienas – gaunasi reguliuojamas strypas dėžutei balkone (vidinėje pusėje). Kas 10 cm išgręžkite skyles, dėžės aukštis bus pagal pageidavimą. Apačioje – ratukas, kad visą konstrukciją su vijokliais galima būtų nustumti į šoną.

91  92

Tvora augalams paremti.
Pjoviau tas juosteles pats, komponavau, gręžiau slyles ir sujungiau bet kokia sugalvota forma. Varžtus naudojau tik tvirtinimui prie dėžutės, o juostas galuose jungiau labai plonu ir labai stipriu žvejybiniu valu.

4

Augalai.
Čia jau kaip fantazija leidžia. Pirkite ir sodinkite nors ir kaktusus arba užsiauginkite kad ir grybus 🙂

Kodėl dėžutė, o ne paprasčiausias vazonas ar pakabinamas lovys gėlėms?
Nes dėžutės fainiau atrodo ir tai nauja. Nes jas nesunku pakabinti. Nes viduje yra indas vandeniui, tad reikės rečiau laistyti. Nes nebūtina pirkti brangaus vazono su žemėmis. Nes didesniems augalams, vijokliams ar vynuogėms reikia bent 20-40 cm gylio. Nes nesunku pritvirtinti tvorelę ar ratukus, ar saulės bateriją pašvietimui…

Kas viduje? Bet kokie indai vandeniui ir žemėms:

3

Jeigu domina nuspirkti tokių augalų dėžučių, skambinkite 860043711 ar rašykite į FB Kabantys sodai. Yra įvairių dydžių sodai.

1) Maža ofisinė augalų dėžutė (1m. aukščio).

2) Didesnės augalų dėžutės su ratukais (170 cm aukščio), kuriomis galima atitverti edves

3) Dėžutė su strypu balkonams (240-280 cm nuo grindų).

6 8 9

Herbertas.

2 thoughts on “Kabantys sodai ir augalų dėžutės

  1. Ne be reikalo mokslininkai sako, kad per artimiausius 10 metų technologijos pažengs daugiau nei per paskutinius 200 🙂 Noriu pasakyti, kad po straipsnio pasirodymo, mano sodų dėžučių ir tvorų gamybos technologija neatpažįstamai pasikeitė:
    Daugiau jokių varžtų (klijuoju 45 laipsnių kampu pjautą fanerą), nebent ypač didelioms dėžėms naudoju vinukus.
    Jokių vyrių – naudoju odos gabaliukus.
    Jokių ten plastmasinių fiksatorių – išgręžiu skylę, į kurią įsideda medinis kaištis durelėms prilaikyti.
    Jokių tvorų tvirtinimų špagatu ar žvejybiniu valu – pora varžtelių prie dėžės, o visa kita susipina ir tvirtai laikosi savaime.

Comments are closed.