Lesyklėlė

Pagal instrukcijas iš interneto nusprendžiau pagaminti lesyklėlę, ir uždėti ją ant vamzdžio, kuris anksčiau laikė satelitinę lėkštę. Gaminama buvo iš faneros, kuri apdirbta medienos impregnantu su raudonu atspalviu, bei nulakuota jachtų dažais. Šios lesyklėlės privalumas: patogiai atsidarantis stogas, per kurį galima pripilti maisto paukščiams. Stikliniame langelyje matosi, kiek to maisto dar liko.

Savikaina:

Organinis stiklas, keli litai. O visa kita net sunku suskaičiuoti, nes buvo panaudoti likučiai, likę nuo kitų projektų, taigi beveik nieko nepirkau.

Darbo eiga:

Fanerą pjausčiau mūsų naujuoju diskiniu pjūklu. Dirbant pastebėtas vienas dalykas: kad fanera gražiai atskiltų, ir viršutinis sluoksnis pjūklo nebūtų išplėšiamas, prieš naudojant pjūklą, fanerą reikia įpjauti peiliuku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Išpjaustytas ir nudažytas dalis suklijavau medienos klijais, siplnesnėse vietose suveržiau varžtais. Nuotraukoje detalės suspaustos spaustuvu džiūsta.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šoninėse lesyklėlės sienutėse su freza išfrezuoti grioveliai, skirti įstatyti stikliukams. Griovelių padariau po du, kad galima būtų įsatyti vienaip arba kitaip. Tiesa, jeigu daryčiau antrą – šoninę sienutę daryčiau siauresnę.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Organinį stiklą pjausčiau su siaurapjūkliu. Visai neblogai išpjovė.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lesyklėlės laikiklis – tai trys kampainiai, suveržti metaliniu žiedu.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Štai kaip žaviai ji tupi ant vamzdžio balkone. Deja, paukšteliai per porą savaičių dar neatrado, o gal dar neišalko… Barstom saulėgrąžas, laukiam…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMiša

 

2 thoughts on “Lesyklėlė

Comments are closed.