Gražios akys, drovi, bet gyva fantazija, aistra varoma idėja

Raimondas atėjo kaip trumpalaikis lankytojas, kad pasigamintų kanoją. Ir liko.
Raimondas atėjo kaip trumpalaikis lankytojas, kad pasigamintų kanoją. Ir liko.

Padirbtuvėse kartas nuo karto vis sulaukiame žmonių, kurie mumis domisi, bet vis nepasiryžta tapti pilnateisiais nariais. Vieni šiaip smalsauja, kiti nori kokį konkretų projektą įgyvendinti, bet nežino, ar daugiau norės ką daryti. Pagrindinis klausimas: „ar galiu trumpam pasinaudoti jūsų dirbtuvėmis?”. Ypač pastaruoju metu suaktyvėjo tokie paklausimai. Kadangi iki šiol neturėjome suformuluotos nuostatos, ką atsakyti tokiems žmonės, paprastai kiekvienu atveju atskirai spręsdavome, ar ko prašyti iš to žmogaus, ar leisti už „ačiū” pasidarbuoti, kaip jam raktus perduoti ir kaip po to sužiūrėti, kad jis tvarkingai dirbtuves paliktų.

Kad ateityje ir mums, ir smalsautojams būtų paprasčiau, pasitarę nusprendėme suteikti galimybę padirbtuvėmis naudotis ne tik kas pusmetį susirenkantiems nariams, bet ir „trumpalaikiams” žmonėms.  Taigi, dabar galima susimokėti už savaitę arba už mėnesį ir naudotis padirbtuvėmis kaip pilnateisiam nariui (sprendimų dėl dirbtuvių veiklos priėmime kaip ir anksčiau dalyvaus tik pusmetiniai nariai).

Kaina savaitei 50 LTL / 14,48 EUR, mėnesiui 100 LTL / 28,96 EUR. Kaip jau minėjome anksčiau, finansiškai bandome skatinti pusmetinę narystę.

Bet palaukite, yra dar kai kas. Padirbtuvės nėra pelno siekianti organizacija ir ne vienas narys svarstant, ką daryti su „trumpalaikiais” nariais, išsakė poziciją, jog jei esi studentas, bedarbis ar šiaip neturi daug pinigų, – mes su tavimi. Mes mylim idėjos varomus žmones, kurių akyse matosi užsidegimas ir aistra kurti. Parašyk mums ir, jei tikrai neturi finansinės galimybės, bet turi daug noro, mes kaip nors sugalvosim, kaip tau padėti. Pakurkime kartu.